nutidsenlig reklam


Källa: InspirationRoom

sjung i duschen


semiotik


Min senaste analysuppgift ska bygga på ovanstående annons. "Analyze this ad by applying the notions of semiotics and rhetoric."

Vad säger färgerna? Placeringen? Ramen? Upplägget? Retoriken? Har ni fler tankar?

macrepair"Too simple" säger källan. Jag håller inte med. Det är svårt att göra reklam enkel. Det är enklare när du får använda fäger, skuggor, text, rubriker, bilder men när man i en enkel färg lyckas förmedla ett budskap med en liten bild så tycker jag inte det finns något som heter "too simple".

förlovningen

Ibland är skadeglädjen lockande. Som jag idag, fasktiskt önskar jag mest att det inte tillkännages någon förlovning. Så snopet det vore! Expressen kunde slänga sig i väggen, Aftonbladets extraupplaga vore ett digert misstag det med och alla övriga spekulationer också för den delen.

Ett bröllop blir det dock säkerligen, förr eller senare..

några små tipsNu är jag hemkommen från helgens Stockholmsresa och ska sammanfatta allt intressant jag snubblat på när jag surfade på tågresan tillbaka. Ovanstående bild kommer ifrån Swissmiss och den var värddagens leende. Mitt intresse fångades av två artiklar: Nytt reklamformat i brittisk radio  och Service lika viktigt som priset. Och slutligen så är den här diskussionen intressant: What makes a good ambient ad?

colgate (l) glass

Dagens top notch är från Colgate och kombinerad med glass, tro det eller ej. Colgates giveaways vidd detat event var glasspinnar med specialgjorda pinar som påminde mottagarna om att borsta tändera. Själv tänker jag fortfarande tanken varje gång jag äter pinnglass och kommer till pinnen och jag fick inte ens någon glass jag har bara sett bilden. Skulle tro att recall på denna är riktigt bra.

Källa: Toxel

mmm.. marabou

Ni har väl inte missats Marabous reklam på TV? Smilgroparna rör sig iaf hos mig.

en utmaning till alla kreativa där ute

Jag behöver en maskeradoutfit. Kom igen nu med förslag!


Källa: Maskeradkläder

4 roliga till priset av 1


new yorker


stop worrying and enjoy your life


Källa: Atheistbus

h&m inredning och spotify invites

Idag är uppdateringarnas dag: H&M börjar med heminredning och jag kollar in sortimentet och sedan har jag äntligen fått tummarna loss och provar Spotify.


Källa: H&M

Och invites till Spotfy, ja, här finns!

pengar i madrassenFick syn på denna annonsen i Metro för ett tag sedan. Tycker det är kul när man lyckas anknyta till vad som pågår i samhället. Hoppas ni ser trots kamerabildkvalitén.

söndagsakuten


Källa: FrankDandy

somliga straffas med detsamma


Agency: Shalmor Avnon Amichay / Y&R Interactive Tel Aviv

shoe intifada som reklam?The shoe intifada - Journalisten som kastade sin sko mot dåvarande president

Kan detta vara reklam frågade en föreläsare?

Svaret var ja. Försäljningen av dessa skor gick upp.

"As a result [of the incident], Istanbul-based Ramazan Baydan has had to recruit an extra 100 staff to meet orders for 300.000 pairs of the ”Model 271 brogues,” Britain’s Daily Mail said. Last week customers in Iraq ordered 120.000 pairs and some Iraqis offered to set up distribution companies for the shoe."

coca-cola ads

Som vi alla är medvetna om kan våra multinationella företag göra reklam för sig. Här Coca-Cola:


Källa: Toxel

puttinutt


Puttinutt Lux. Källa: Reklamfeber

kill bill
Detta är Top Notch. Källa: Toxel

child abusePrecis som källan StillAd konstaterar så behöver "sensitive subjects" inte alltid "sensitive advertising".

dagen idag...

Dagen idag är en hjärtdag. Med tanke på hur kommersiellt inriktad den här bloggen annars är blir dagens huvudbudskap följande:


Källa: Hälsobloggen

bmw usedKälla: MRod

För utmanande?

gorbachev i louis vuittonVad tror ni om tidningstexten? För er som inte hört historien så finns det massvis med information om detta på Google. Texten på tidningen i väskan sägs säga: ”The Murder of Litvinenko: They Wanted to Give Up the Suspect for $7,000” .

situation sthlm


Källa: Please Copy Me (Yes, I will)

mcdonalds

McDonalds står för dagens top notch: Fresh saladKälla: Scamp

ogc

Marknadsföringsmisstag kommer bilda en egen kategori här på Curve.


OGC skulle göra en ny logotype och vad jag har hört så upptäcktes misstaget när logotypen trycktes på pennor. Om man vänder 90 grader så är det lätt att tolka bokstäverna till en mindre passande bild.

min stora dag

Jag blir glad av reklam som verkligen väcker min uppmärksamhet. Som när man sitter och gör anat bredvid teven och något på skärmen plötsligt fångar min pmärksamt. Idag står Min Stora Dag för detta.


ingenjörer är tråkiga

Alex Schulman ger sin bild av ingenjörer i KTH:s annonskampanj:

"Ingenjörer är tråkiga och finniga. Det är det enda jag egentligen vet".

Källa: Studentliv 1/09

Är det här verkligen bra reklam? Någon som känner sig sugen på att bli ingenjör?

i love cum

Helt omedvetet tror jag det var. Ett litet hjärta som symbol för juletid fick plats i annonsen. Dessvärre ändrades budskapet och fokus förflyttades. Vem minns träden? Jag minns i alla fall I love cum.


Källa: Commercial Archive

morgondagens schema

Morgondagen:
8.00 Boka kontaktsamtal med förhoppningsvis Procter&Gamble eller Ikea
8.00-9.20 Skriva på en analys om ad disruption, "Nike the ripper!
10.00-12.00 Möte i Lund
12.00-14.00 Föreläsning från Axis om Business-to-business (B2B) marketing
14.00-18.00 Grupparbete i reklamretorik
18.00-19.00 Ta sig hem och sammanfatta styrelseprotokoll
19.00 Telefonmöte

Det var en liten vidare inblick i mitt liv och hur det ter sig. Ställ gärna frågor om ni undrar något. Ska absolut försöka hinna posta något kul här på bloggen även under morgondagen.

nike the ripper

Sitter och analyserar en reklamkampanj och tänkte höra med er vad ni tycker och tror. Nedan visas två annonser, den första är den som Nike skapade och den andra är efter en konstnär varit på plats med ett "extra bidrag" till budskapet.Hur tänkte Nike när de skapade den ursprungliga annonsen? Vad säger hennes ställning, platsen och till exempel färgerna?

Hur tolkar ni Niketecknet runt hennes hals på den andra bilden?

telenors reklamfilmer

Vad tycker ni om Telenors reklamfilmer?

Jag tycker att man lyssnar, man minns att det är reklam för Telenor och de är roliga. Samtidigt är jag enormt trött på dem, vilket på något vis ändå påvisar att jag sett de, om och om igen och minns de, vilket naturligtvis är bra jobbat.

smart reklam


Härifrån.

på tal om ad disruptionKälla: WoosterCollective

skogen är bra för miljön

Jag lagar lunch och TVn står på nr jag går in i vardagsrummet. Genast fastnar jag i reklamen jag ser på TV.


clean advertisingNog för att jag sett konstbilder där människor har utövat kost på hus utan att tillföra något utan helt enkelt tvätta bort smuts för att få fram ett mönster. På gårdagens föreläsning fick vi se mer exempel på detta och idag trillar jag på Mind the Curb som sysslar med Clean Advertising.


tidning som fildelar

Nu fildelar Sydsvenskan på Pirate Bay.

vill inte missa hemmafruarnaGreenpeacereklam med vad jag förmodar syftet att få folk stötta verksamheten med till exempel underskrifter eller ekonomiska bidrag hemifrån.

bee natural


Som marknadsföringsentusiast tröttnar man väl aldrig på ordlekar?

Lypsyl Beeswax marknadsför sig som "Bee natural".

Källa: Resumé

förpackningsdesign når oanade höjder

"Technivator" har gjort en video för att visa hur förpackningsdesign borde väcka uppmärksamhet.

scouterna vill ha fler ungdomsgäng

Hur företag vill kommunicera sig själva och deras kultur försöks ofta uttryckas med värderingar. Svenska Scouterna har formulerat sina på ett sätt som hos mig både väcker uppmärksamhet och intresse, och med en definitiv glimt i ögonvrån.

Vi har ingen avbytarbänk
Vi har plats för alla i laget. Scouterna jobbar i den lilla gruppen där var och en får synas och utvecklas i en drogfri miljö. Vi är schyssta kompisar.

Vi
Vi har ett stort hjärta. Scouterna är öppen för alla barn och unga. Vi visar varandra hänsyn och respekt.

Vi gör det i skogen
Vi har naturen som vardagsrum. Scouterna skapar utmaningar där naturen lockar till samarbete och lösningar. Vi ser inga hinder.

Vi möts i världen
Vi lär känna varandra och verkar för fred. Scouterna finns i hela världen. Vi är alla olika men ändå lika.

Vi brinner
Vi vill ha en bättre värld. Scouterna engagerar sig för rättvisa, miljö och medmänsklighet. Vi bryr oss både lokalt och globalt.

Vi söker
Vi söker vägar i livet. Scouterna stödjer unga i sitt sökande efter mening och tro. Vi låter alla välja själv.

Vi leder som vi lär
Vi uppmuntrar unga att leda. Scouterna satsar på ledarskap där värderingarna utgör grunden.
Vi leder för framtiden.

Vi vill ha fler ungdomsgäng
Vi tror på oss själva. Scouterna är viktiga för unga nu och i framtiden. Vi ska bli fler.

adidas giant shoes

"Adidas lät tillverka två gigantiska modeller av de klassiska Superstar-skorna och fraktade dem till varsin sida av USA. Man bjöd in kreatörer att modifiera skorna under tre dagar och fraktade sedan skorna till Los Angeles för vernissage.

Byrå 180LA\TBWA "

Reklamfeberkatrin zytomierska gör tv

Fd Schulmanparet skapar båda uppståndelse vart de än vänder sig så nrä Katrin numera Zytomierska skulle göra sexprogram var det väl ingen som förväntade sig något traditionellt. Trailern får mig att skratta i alla fall.


mattina, icke-fungerande krydda?

CityGross satsade ju under 2008 med Mat-Tina. Trevligt såg det ut tyckte jag och gav ett positivt intryck. Enligt Indikat ökade medieinvesteringarna under året med en tredjedel men nu kan man se att erinran endast ökat med 0,3 procent. Samtidigt ökade marknadsandelen, enligt samma artikel, på grund av lojala kunder och fler butiker.


Bildkälla: hd.se


audi - meet the beckers


love for allLove for all - Björn Borg

Jag tycker om outside-the-boxreklam, i många former. En kommentar är vad hela filmen har med deras kläder att göra. Jag bryr mig inte, det behöver inte ens finnas ett samband. Jag tror på positiv uppmärksamhet för varumärket och ett fint, tydligt ställningstagande.

fanteleScrabble från Reklamfeber

inte så kul att vara brevduva


För fler Comviqfilmer, här.

guldägg 2008

Utomhusreklam - Guldägg 2008Servetthållare — McDonald’s, DDB Stockholm

best commercial of all times?

På Youtube kallas den "Best commercial of all times". Mja, men rolig är den.

ateism


Scampblog

bud light swear jar


i love the world


learn on the Internet


StillAd

RSS 2.0